Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyv

Maria Forero: 1000 kérdés nagy könyve

Pataki Andrea - 2023.09.13.

Aki kíváncsi, sokat tanulhat

Gyerekként sokszor eszembe jutottak az élet nagy kérdései. Miért van nappal? És éjszaka? A Hold miért szürke? Miért nem fáj, ha levágják a hajam? Ki volt Julius Caesar? Hol éltek a vikingek? A kígyóknak miért nincs lábuk? Akkoriban igazán jó lett volna egy könyv, ami összefoglalja ezeket a kérdéseket, és megadja rájuk a helyes válaszokat, mert internet az én gyerekkoromban még nem volt.
Majd minden gyereket érdekel a tudomány, a természet, a történelem, a földrajz, a művészet vagy a sport nagy kérdései. Ők is szeretnék megérteni, hogy a feltalálók, a felfedezők, a nagy gondolkodók hogyan oldották meg a problémákat? Mikor, milyen körülmények közt találtak rá a megoldásokra?
A válaszokra nem kell tovább várnunk. Megérkezett az 1000 kérdés nagy könyve.
Tomi, a könyv nagyon kíváncsi gyerekszerzője összegyűjtötte a gyermekek számára is könnyen érthető kérdéseket és válaszokat az 1000 kérdés nagy könyvébe. A válaszok megtalálásában Maria Forero író segédkezett, a könyvet pedig Marifé González csodálatos rajzai színesítik. A könyv a Napraforgó Könyvkiadó gondozásában jelent meg.
A könyvben a kérdések és válaszok mellett számos hasznos, elrejtett információt is találunk. Az egyik ilyen a „Milyen érdekes” rovat, mely az adott témához köthető színes, érdekes információt rejt, röviden. Például: Miért hívták XIV. Lajost Napkirálynak? A másik a „Gondolkodj és válaszolj”. Ez egy kérdés-felelet kombinációja, mely mindenkit érdeklő problémát vet fel – és a választ is megadja rá, csak meg kell fordítani a könyvet. Például: Tudod, hogy milyen folyadék keletkezik az oxigén és a hidrogén elegyéből? Kellemes meglepetés a „Találós kérdés” rovat. Itt olyan kérdéseket találunk, mint például: Éjszaka jönnek hívatlanul, nappal eltűnnek, ám mégsem nyomtalanul. Kik ők? A kötetben Tomi elhelyezett néhány kísérletet is. Ezeket bátran ki is lehet próbálni, nem veszélyesek, viszont nagyon izgalmasak. Továbbá a könyv egyes lapjain találunk még néhány viccet és pár megfontolandó jótanácsot is.
Az 1000 kérdés nagykönyve 296 oldalon 5 nagy témakört dolgoz fel: tudomány, természet és találmányok, az állatvilág, az emberi test, a történelem és az általános műveltség. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint hogy miért nem látjuk nappal a csillagokat? Miért nyeltek köveket a dinók? Miért leszünk libabőrösek, ha hideg van? Miért nevezik sötétnek a középkort? Miért lóg egy krokodil a sevillai katedrális tetején?
Egy szó, mint száz, ennek a könyvnek súlya van. Nem csak fizikailag, hanem tartalmilag is. Biztos vagyok benne, hogy nem csak gyerekek fogják forgatni a lapjait, hanem a felnőttek is találnak majd benne olyan érdekes kérdéseket, melyekre még ők sem tudják a pontos válaszokat. Az 1000 kérdés nagy könyve segít nekik megtalálni ezeket.
Köszönjük Tomi! A kíváncsiságod tényleg nem ismer határokat, egyszerűen minden érdekel téged. Végigolvasva a könyvet, kitárul, kiszélesedik a tudás és az információ birodalma.  Okosnak lenni jó! Ez a könyv társunk lesz a mindennapokban. Tágítja az ismereteket, segít eligazodni 1000 kérdésben.
Ha te is olyan kíváncsi vagy, mint Tomi, akkor az 1000 kérdés nagykönyve és válaszai biztosan neked is érdekes és hasznos olvasmány lesz.
Mire vársz? Könyv kézbe, szem rászegez, agy kitágít, indulhat az okosodás!

Pataki Andrea

Maria Forero: 1000 kérdés nagy könyve
Fordította: Rusznák György–Szabó Tamás
Napraforgó Könyvkiadó, 270 oldal, 8490 Ft

Az 1000 kérdés nagy könyve

kedvezményes áron

megvásárolható

a Napraforgó Könyvkiadó

webáruházában

 

 

 

 

 

 

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés