Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyv

Tapolczai-Zsuráfszky Lilla: Bartók és a tücsöklagzi

Pataki Andrea - 2023.05.31.

Vajon milyen hangja van a cimbalomnak? Ki tudja, mi az a tekerő? Meg tudnák fújni egy dudát? A Napraforgó Könyvkiadó gondozásában megjelent Bartók és a tücsöklagzi című kötetben a magyar népi kultúra csodálatos és sokszínű világába pillanthatunk bele. Ebben a hangmodulos kötetben 13 nyomógomb segítségével autentikus, mégis modern köntösbe öltöztetett, színvonalas népzenei élményt kapnak a gyerekek.

A könyvben felcsendülő népdalok mellett a legérdekesebb magyarországi hangszerek neveivel és hangzásával is megismerkedhetnek az olvasók. Ebben a témában Bartók Béla neve megkerülhetetlen: a könyv kedves története révén már egészen kiskorban találkozhatnak a gyerekek az egyik leghíresebb népzenekutatónk és zenetudósunk nevével.

Tapolczai-Zsuráfszky Lilla, a könyv szerzője és megálmodója a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncművésze és énekes szólistája. A népművészet és néphagyomány szeretete születése óta szerves részét képezi életének, ebben a témában sokrétű ismerettel rendelkezik. Feltett célja, hogy hiánypótló mesekönyve segítségével a fiatalabb generáció izgalmas, játékos formában, a szülők és a telefonok bevonása nélkül ismerhesse meg a magyar népi hangszerek, viseletek és énekek egyedülálló világát.

Kiss Anna illusztrációi néprajzilag hiteles, kivételes fantáziáról árulkodó, részletgazdag és színpompás világot teremtenek, amely lehetővé teszi, hogy a gyermekek életébe észrevétlenül beszivároghasson a magyar népi motívumkincs lenyűgöző látványvilága.

A mesekönyv nyomógombonként 15 másodperces zenei részleteit a Magyar Nemzeti Táncegyüttes zenekara és Tapolczai-Zsuráfszky Lilla énekhangja szólaltatja meg.

Ezzel a kötettel igazán színvonalas, hiánypótló, hagyományőrző kötetet vehet a kezébe az olvasó.
Pataki Andrea

Tapolczai-Zsuráfszky Lilla: Bartók és a tücsöklagzi
Napraforgó Könyvkiadó, 24 oldal, 4990 Ft

A Bartók és a tücsöklagzi

megvásárolható

a Napraforgó Könyvkiadó

webáruházában

 

 

 

 

 

 

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés