Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online
    1 - 10 / 22      Következő »    Utolsó »  

Zenés road movie forgatása indul Földes László Hobo életművéről a Nemzeti Filmintézet támogatásával. A mintegy nyolc évtizedes életutat megfilmesítő Nem lehet két hazád című alkotás forgatókönyvírója Turczi István, rendezője Szalay Péter, producere Csáky Attila - közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI) pénteken az MTI-vel.

Hunyadi Mátyás egykori Corvina könyvtárából újabb 28 darabnak a digitális másolata vált elérhetővé az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) corvinákat bemutató honlapján.

Western dalok címmel Cseh Tamás kiadatlan dalait tartalmazó vinyl lemez jelenik meg. Az album anyagát egy beszélgetés keretében május 21-én mutatják be a Petőfi Irodalmi Múzeum kertjében.

Barsi Balázs ferences szerzetes és Lackfi János költő kapta idén a Stephanus-díjat. Az elismeréseket Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök, a Stephanus Alapítvány elnöke adta át hétfőn Budapesten.

Csaknem kétmillió forintot fizettek József Attila Döntsd a tőkét, ne siránkozz című, 1931-es verseskötetének (tévesen) dedikált példányáért az Antikvárium.hu vasárnap zárult tíznapos online árverésén. A magas áron elkelt dedikált tételek között szerepelt mások mellett gróf Apponyi Albert, Gárdonyi Géza és Molnár Ferenc könyve is.

Megkezdődött a Szent István-könyvhét hétfőn Budapesten. A keresztény szellemiségű könyvkiadók legnagyobb magyarországi seregszemléjét Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, a Szent István Társulat (SzIT) fővédője nyitotta meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.

Himnusz Emlékhely és új Kölcsey Ferenc Emlékkiállítás létesül Szatmárcsekén, az egykori Kölcsey-kúria helyén - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) az MTI-vel pénteken.

Irodalomszakmai és összművészeti programokkal vesz részt a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) a csütörtöktől vasárnapig zajló csíkszeredai könyvvásáron.

Szerdától látható a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) A tárgyak társasága - Írók gyűjteményei című kiállítása, amely a 19. és 20. századi magyar írók gyűjtőszenvedélyét mutatja be.

Híd hívószóval hirdet szépirodalmi pályázatot a PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztivál, a művek beküldési határideje június 15.

Archívum

Ajánló tartalma:

Új kód kérése