Könyvhét 2023
A Móra Kiadó
ünnepi könyvheti programjai
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
A Móra Kiadó<br>ünnepi könyvheti programjai SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

A kamaszokra fókuszál idén a sepsiszentgyörgyi SepsiBook könyvfesztivál

Pap Melinda – MTI - 2023.03.30.

Kiemelten a kamaszoknak és tinédzsereknek szóló szerzőkre összpontosít idén a SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál az erdélyi Sepsiszentgyörgyön - közölték az MTI-vel csütörtökön a szervezők.

A SepsiBook második kiadását május 25-28. között tartják a háromszéki városban, a Sepsi Arénában.
A közleményben idézik Szonda Szabolcsot, a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatóját, a SepsiBook programigazgatóját, aki rámutatott: míg tavaly a kisgyerekes családok voltak fókuszban, idén kamaszoknak, tinédzsereknek író szerzőket hívtak, mivel fontosnak tartják, hogy olvasásra ösztönözzék a fiatalokat.
Az ifjúsági szerzők közül Kertész Erzsit és Berg Juditot hívták meg, de Szirmay Ágnes és Harcos Bálint is jelen lesz. A könyvvásáron kamasztér is lesz, kreatívírás-műhelyt és illusztrációs foglalkozást is szerveznek a fiataloknak.
A főbb meghívottak között lesz Parti Nagy Lajos és Kemény István költő, de Visky András író Kitelepítés című új regényét is bemutatják.
Varró Dániel két zenés-irodalmi műsorral érkezik a könyvvásárra Molnár György gitárossal, míg Kollár-Klemencz László íróként lesz jelen Öreg Banda című regényével.
László Noémi költő, akinek Keljfeljancsi című új prózakötetét mutatják be, irodalomórát is tart, de a Látó folyóirat égisze alatt pódiumbeszélgetés is lesz Kemény Istvánnal és Markó Bélával a saját Petőfi-élményről.
Az erdélyi kiadványok közül Botházi Mária Fűnyíró a Tündérkertben című kötetét is bemutatják, amely az erdélyi hétköznapokat láttatja sajátos humorral.
A közlemény a román szerzők közül az íróként bemutatkozó Horatiu Malaele színművészt és Bogdan Suceava matematikust, írót említi, utóbbi regényei magyarul is elérhetők. A fesztiválon a Tapinarii alternatív folkbanda is fellép.
Emellett helyi szerzők részvételével bemutatják az Erdélyi Szép Szó idei kötetét, és útnak indítják a Tortoma Kiadó Háromszéki Téka sorozatát. Az első kötet a Egyed Emese szerkesztette Háromszéki költők antológiája.
Gasztroirodalmi ínyencség is lesz, a zárónapon a Ferencesek főztje című kötet rendhagyó bemutatóját tartják.
A sepsiszentgyörgyi könyvvásáron 30 erdélyi és magyarországi kiadó lesz jelen, és román könyvesboltot is meghívnak.

Pap Melinda – MTI

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Móra 0618Kálvin 0607KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés