Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Az ember tragédiájáról szóló kiállítást nyitnak meg Balassagyarmaton

MTI - 2023.09.11.

Madách Imre életéről és Az ember tragédiájáról szól az a vándorkiállítás, amely a Madách Imre Városi Könyvtárban nyílik kedden Balassagyarmaton - tájékoztatta az MTI-t a könyvtár hétfőn.

A Szlovák Nemzeti Múzeum és a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma tárlata elsősorban a gyermekekhez, a fiatal generáció képviselőihez szól; a húsz panelből álló tárlatanyag komplex képet mutat Az ember tragédiájáról könnyedebb formában - írták a közleményben.
A paneleken a kísérőszövegeken kívül a Tragédia különféle képi feldolgozásai jelennek meg, a fotók pedig régi színházi előadásokat elevenítenek fel a századfordulótól egészen az ezredforduló időszakáig.
A fotók a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Szlovák Nemzeti Múzeum és a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma archívumából származnak. Emellett díszletelemek, jelmezek és díszletek látványtervei is fellelhetőek az egyes paneleken.
Mint írták, a kiállítást elsősorban középiskolásoknak ajánlják, és mindenki másnak, aki szívesen felelevenítené Az ember tragédiájával kapcsolatos ismereteit.
A 17 órakor kezdődő megnyitót követően Praznovszky Mihály irodalomtörténész tart előadást A Tragédián innen és a Tragédián túl címmel.
A tárlat szeptember 30-ig látogatható.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*: