Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Baka Istvánra emlékeznek Szekszárdon

MTI - 2023.11.22.

Baka Istvánra emlékeznek a hétvégén szülővárosában Szekszárdon, a József Attila-díjas költő, műfordító idén lenne 75 éves.

A Művészetek Házában szombaton és vasárnap rendezik a Kárpát-medencei Baka István vers-, énekeltvers- és prózamondó találkozót, illetve versenyt, amelyet kétévente hirdetnek meg - közölte a szervező Baka István Alapítvány az MTI-vel, hozzátéve, hogy a találkozóra több mint harminc prózai és zenei előadó jelentkezett.
A produkciókat Fábián Péter író, rendező, Merő Béla rendező és Zalán Tibor költő értékeli, a zsűri vasárnap mesterkurzust is tart a résztvevőknek.
A találkozón versenyen kívül fellép a Komp kollektíva, a négytagú együttes Weöres Sándor Tizenegy szimfónia című kötetének megzenésített verseit adja elő.
A program részeként pénteken a Mészöly Miklós emlékházban bemutatják Merő Béla Találkozások című kötetét, amelyben a szerző a számára meghatározó személyiségekről, köztük Baka Istvánról ír.
Baka Istvánt (1948-1995) a költői képalkotás és a szerepjáték-költészet egyik legjelentősebb megújítójaként tartja számon a kritika. 1975-től tíz verses és több prózai, drámai kötete jelent meg, az orosz irodalom számos kiemelkedő művének tolmácsolása köszönhető neki Puskintól Borisz Paszternakon át Vlagyimir Viszockijig. Munkásságát többek között József Attila- és posztumusz Mészöly Miklós-díjjal ismerték el, 2015 óta a Digitális Irodalmi Akadémia posztumusz tagja.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés