Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Dűne - Denis Villeneuve nem gondolkodik trilógiánál nagyobb vállalkozásban

MTI - 2024.02.01.

Denis Villeneuve trilógiává bővítené a Dűnét: miután Frank Herbert azonos című regényét két részben feldolgozta, A Dűne messiása című könyvből is szeretne filmet forgatni, de több Dűne-filmet nem tervez - számolt be róla a deadline.com. hollywoodi hírportál.

Herbert a Dűne után négy további Dűne-regényt írt, de Villeneuve a napokban adott interjújában leszögezte, hogy számára A Dűne messiása lenne az utolsó Dűne-film, trilógiánál nagyobb vállalkozásban nem gondolkodik.
A rendező már tavaly megemlítette az Empire magazinban, hogy az lenne az álma, ha trilógiává növelhetné a Dűne című produkciót, és jelenleg is dolgozik a harmadik film forgatókönyvén.
Villeneuve azonban elmondta, hogy Herbert későbbi Dűne-folytatásai már túl ezoterikusak a számára.
A deadline.com emlékeztetett arra, hogy Frank Herbert után idősebb fia, Brian és Kevin J. Anderson is bővítette a Dűne-univerzumot előzménytrilógiákkal, amelyek alapanyagul szolgálhatnak a Warner Bros. stúdió számára egy esetleges sorozat további epizódjaihoz.
2022-ben Villeneuve Dűne című eposzát több kategóriában is Oscar-díjra jelölte az amerikai filmakadémia, és a legjobb látványtervezés Oscarját meg is kapta a látványtervező Patrice Vermette és a berendező Sipos Zsuzsanna. A Timothée Chalamet és Zendaya főszereplésével forgatott Dűne: Második rész február 29-től látható a magyar mozikban.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés