Könyvhét 2023
A Móra Kiadó
ünnepi könyvheti programjai
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
A Móra Kiadó<br>ünnepi könyvheti programjai SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Északi írókkal folytatódik idén a PesText

MTI - 2023.05.09.

PesText Nordic címmel északi írókat lát vendégül május 19-én, pénteken és 20-án, szombaton a PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztivál - tájékoztatták a szervezők az MTI-t kedden.

Mint kiemelik, a Három Hollóban zajló programsorozat ötlete a Skandináv Ház húszéves fennállásának apropóján született, a PesText Nordic a skandináv irodalom számos ismert és izgalmas képviselőjét hozza Budapestre. Az eseményen fellép a dán Sissel-Jo Gazan, a svéd Malte Persson, az izlandi Einar Már Gudmundsson, Lilja Sigurdardóttir, valamint a norvég Helga Flatland, és olyan népszerű magyar írók, költők, műfordítók beszélgetnek majd velük, mint Molnár T. Eszter, Terék Anna, Vajna Ádám, Néző László, Bak Zsófia.
A szervezők közleményükben kiemelik, hogy a beszélgetések angolul zajlanak, a közönségnek tolmácsolást biztosítanak. Hozzáteszik, hogy a helyszínen kaphatók lesznek a szerzők kötetei, és dedikálásra is lesz lehetőség.
Az irodalom mellett számos összművészeti produkciót láthat majd a közönség, az Itt és Most Társulat skandináv versekből ihletett improvizációs előadása mellett a Városminor Kamarakórus is fellép a Három Hollóban, amelynek kávézójában a fesztivál ideje alatt nyílik meg a Between the Lines svéd irodalmi kiállítás - áll a közleményben.
A PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztivált 2023-ban immáron ötödik alkalommal szervezi meg a MISZJE (Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület) és a Petőfi Kulturális Ügynökség. A világirodalmi fókuszú fesztivál célja bemutatni, miként képesek az eltérő nyelvek és kultúrák irodalmi alkotásai megjelenni egy másik ország, másik nemzet olvasmányélményei között.
A 2003-ban alapított Skandináv Ház Alapítvány célja a skandináv kultúra, értékek és életmód magyarországi népszerűsítése. A kulturális és ismeretterjesztő programok szervezése mellett az alapítvány kiadásában jelenik meg az Észak skandinavisztikai folyóirat. Az alapítvány tavaly óta könyvkiadót is működtet.
A szervezők közleményükben hangsúlyozzák, hogy a PesText összes programja ingyenes, ezekről tájékozódni lehet a https://www.facebook.com/pestext.festival/events/, valamint a https://pestextfestival.hu/programok/ oldalakon.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Kálvin 0607KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés