Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Gyerekversekkel, képregénnyel, magazinokkal és antológiákkal érkezik a PKÜ az Ünnepi Könyvhétre

MTI - 2022.06.09.

Gyerekversekkel, képregénnyel, magazinokkal és antológiákkal érkezik a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) a 93. Ünnepi Könyvhétre, az új könyveket külön színpadon mutatják be a négynapos rendezvény során, ahol az érdeklődők az ügynökség nyomtatásban megjelent kiadványait is megvásárolhatják - tudatta az ügynökség csütörtökön az MTI-vel.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése idén 93. alkalommal rendezi meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményét, az Ünnepi Könyvhetet csütörtök és vasárnap között a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén - olvasható a közleményben.
Mint írják, a magyar és kárpát-medencei költők versantológiái mellett a kínálatban megtalálhatók többek között kolumbiai, spanyol, cseh, lengyel költők antológiái, gyerekeknek szánt verseskötet, Tamási Áron-album és a Franciaországban tizenötezer példányban elkelt A kivarrt című képregény és két magazin is, a Magyar Kultúra havilap és az angol nyelvű The Continental Literary Magazine negyedéves magazin.
A tájékoztatás szerint az ügynökség tavaly karácsonyra megjelent gyerekverses könyve, a Felhőpárna-versek léten innen és túl, Orosz Annabella illusztrátor rajzaival felkerült a rangos World Illustration Award listájára. A kötet a gyerekek nyelvén fogalmazza meg a gyászfeldolgozás nehézségeit. Az illusztrátor pénteken dedikálja a kötetet a PKÜ standján.
A felnőttek számára készült Matz & Futaki A kivarrt című képregénye. Futaki Attila képregényrajzoló és a szerző, Alexis "Matz" Nolent szombaton együtt mutatják be a képregényt Szép Eszter moderálásával a Vigadó téren.
Szintén szombaton a Vigadó téren Sipos Lajos és Falusi Márton mutatja be az "azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne" című, Tamási Áron születésének 125. évfordulójára megjelent monográfiát.
A Vörösmarty téren a KMI (Petőfi Irodalmi Ügynökség Kárpát-medencei Igazgatósága) 12 program szerzőinek 2022. évi antológiájával ismerkedhetnek meg az érdeklődők szombaton. Hász Róbert, Jánoki-Kis Viktória, Kopriva Nikolett szerzőkkel Luzsicza István moderátor fog beszélgetni.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:tücsöklagzi 06 01Móra 05.23.Tandori SzubjektívSzabadmattÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés