Könyvhét 2023
A Móra Kiadó
ünnepi könyvheti programjai
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
A Móra Kiadó<br>ünnepi könyvheti programjai SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Kertész Dávid nyerte a Magyar Írószövetség és a Méhes György - Nagy Elek Alapítvány meseíró pályázatát

MTI - 2023.06.09.

A kárpátaljai Kertész Dávid író nyerte a Magyar Írószövetség és a Méhes György - Nagy Elek Alapítvány meseíró pályázatát - közölte pénteken az alapítvány az MTI-vel.

A pályázat eredményét díjátadó gála keretében hirdette ki Erős Kinga, a Magyar Írószövetség elnöke, valamint Sárkány-Nagy Erzsébet, Méhes György lánya pénteken.
A csaknem egymillió forint összdíjazású pályázatot a Magyar Írószövetség és a Méhes György - Nagy Elek Alapítvány hirdette meg idén márciusban azzal a céllal, hogy ösztönözze új magyar gyermekirodalmi művek születését és felhívja a figyelmet Méhes György meseírói munkásságára.
Az anonim pályázatra a szervezők április 30-ig várták a műveket azon alkotóktól, akik tagjai valamely anyaországi vagy határon túli írószervezetnek. A beérkezett 49 érvényes pályamű közül a zsűri javaslata alapján az alapítvány kuratóriuma választotta ki a három legjobbnak ítélt pályázatot.
Kertész Dávid Hogyan tanultam meg mesélni című pályaműve lett az első, a második Lőrincz P. Gabriella A kályha és a kislány című meséje, a harmadik Hegedűs Imre János Gyuri bácsi Csodaországban című szövege lett.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Kálvin 0607KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés