Könyvhét 2023
KARÁCSONYI
CSOMAGAKCIÓ
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
KARÁCSONYI<br>CSOMAGAKCIÓ SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Könyvfesztivál - Beszélgetések, játékok és kézműves foglalkozás a Könyvfőváros programsorozaton

MTI - 2023.09.27.

Beszélgetésekkel, játékokkal, kvízekkel és kézműves foglalkozásokkal várja az érdeklődőket a Budapest Könyvfőváros programsorozat a csütörtökön kezdődő 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, a Millenárison.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) szervezésében megvalósuló programsorozatban szeptember 29-én 15 órakor kezdődik a Morcsányi Géza teremben a Nekünk az olvasás - családi körben című beszélgetés, amelyen Boldizsár Ildikó mesekutató, író, Péterfy Bori énekesnő, színésznő és Kepes András író mesél arról, hogy milyen kihívást jelent a gyerekekkel megszerettetni az olvasást - áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint írják, idén a gyerekek már több mint 800 ezer művet kölcsönöztek a FSZEK-ből, ez csaknem 20 százalékos növekedés a pandémia előtti időszakhoz képest. A gyerekeket sok alternatív kikapcsolódási lehetőség és elfoglaltság csábítja, a kérdés az, hogyan lehet számukra élményforrás az olvasás és mit tehet ennek érdekében a szülő, nagyszülő? - olvasható a közleményben.
A Könyvfőváros program tavaly a férfiak, idén a nők és az olvasás viszonyát vizsgálja. A felmérések szerint az olvasó emberek csaknem kétharmada nő. Szinetár Dóra és Törőcsik Franciska színésznőkkel, valamint Zsédenyi Adrienn énekesnővel az olvasás fontosságáról, a motivációkról, meghatározó élményekről és hatásokról esik majd szó a Nekem az olvasás - mi(ért) kell a nőnek? című beszélgetésen szeptember 30-án, szombaton 15 órától a Votisky Zsuzsa teremben.
A beszélgetések moderátora Farkas Ferenc, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának vezetője lesz.
A Könyvfőváros program Irodalom Birodalom standjánál (Millenáris B épület 71-es stand) a fesztivál ideje alatt lesznek kreatív foglalkozások, játékok, óriás puzzle, könyvjelzőfal elvihető idézetekkel. Szeptember 29-én 15 és 18 óra között a standon elérhető lesz egy szelfibox, azonnal hazavihető fotókkal.
A fesztivál ideje alatt 30 százalékos kedvezménnyel lehet féléves vagy éves bérletet váltani a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárba - áll a közleményben.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:KőszeghyTandori SzubjektívSzabadmattÉS Páratlan oldalA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés