Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Nemzeti standdal és programokkal vesz részt Magyarország a 2024-es Lipcsei Könyvvásáron

MTI - 2024.03.20.

Magyarország négy programmal és nemzeti standdal vesz részt a csütörtöktől vasárnapig zajló Lipcsei Könyvvásáron a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) szervezésében.

A Magyarországot képviselő nemzeti standon az elmúlt évek németre fordított magyar műveit tekinthetik meg a látogatók - olvasható a PKÜ MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.
Mint felidézik, már 1632-ben is megrendezték a német nyelvterület legnagyobb és legfontosabb nagyközönségnek szóló vásárát, amely a pandémia előtti időszakban évente 160 ezer látogatót is vonzott.
A Petőfi Kulturális Ügynökség szakmai programját a könyvvásáron csütörtökön 10 óra 30 perckor Végel László Balkáni szépség című műve német nyelvű fordításának bemutatójával kezdi. A Wieser Verlag kiadványáról szóló beszélgetést Annamarie Türk moderálja, a tolmács a mű fordítója, Christina Kunze lesz.
Csütörtök délután a magyar program két antológia bemutatójával folytatódik. 15 órától a Die Rückeroberung des Reservats című válogatáskötetet két szerzője, Puskás Panni és Vass Norbert közreműködésével ismerheti meg a német közönség. A Klak Verlag, valamint a berlini Collegium Hungaricum gondozásában megjelent műhöz kapcsolódó programot Natascha Freundel moderálja, a tolmács Christina Kunze lesz, a könyvből vett szövegrészleteket Regina Gisbertz olvassa fel. A 16 órai kezdetű, Danube Books Verlagnál megjelent An unseren Grenzen haben wir Angst antológia bemutatóján a kötet szerkesztője, Lesi Zoltán, és egyik fordítója, Dallos Emese vesz részt. Az eseményt Stephan Ozsváth moderálja.
A Lipcsei Könyvvásár programjain Magyarország pénteken is jelen van. Március 22-én este 19 órakor külső helyszínen, a naTo rendezvényteremben szervez irodalmi beszélgetést Körper, Sprache, Raum und Du: Auf literarisher Expedition mit "Mondgesichter" und "Alabama 2" címmel. Az Andreas Rötzer vezetésével zajló műsor meghívott vendégei Tóth Kinga és Franziska Dehkordy költő lesz.
A bemutatók után minden esetben lehetőség van szerzői dedikálásra, a kötetek a helyszínen megvásárolhatóak - áll a közleményben.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:KőszeghyÉlet és Irodalom AlapítványTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés