Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Tíz kerületben valósulhat meg a Budapest Nagyregény fejezeteinek művészeti feldolgozása

MTI - 2024.03.26.

Tíz tervezet kapott lehetőséget a Budapest Nagyregény fejezeteinek helyspecifikus művészeti feldolgozására, így tíz fővárosi kerületben kelhetnek életre a regény történetei - tájékoztatta a pályázatot kiíró Füge Produkció az MTI-t kedden.

A Füge Produkció felhívására 42 pályamű érkezett. A pályázatra a főváros egyesítésének 150. évfordulójára készült Budapest Nagyregény fejezeteinek helyspecifikus művészeti akciókban történő feldolgozására vártak javaslatokat - közölték.
A pályázat öttagú zsűrije tíz tervezet megvalósítását támogatta. A nyertesek között neves színházi műhelyek és pályakezdő alkotók, kortárs táncos és képzőművészeti megközelítések egyaránt megtalálhatóak, az események májustól szeptemberig valósulnak meg.
A készülő terveket a közönség is megismerheti a Budapesti Tavaszi Fesztiválon a május 3-án tartandó prezentáción a Kolibri Színházban. A házigazda társulat másnap, május 3-án mutatja be a 6. kerületi fejezet alapján fejlesztett Urbán legendák című új, "színházi audió-sétáját".
A Budapest Nagyregény Budapest egyesítésének 150. évfordulója alkalmából a Könyvfőváros program keretében, a Budapest Brand gondozásában a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárral és a Kultúrkombinát Kft-vel együttműködésben, a Fővárosi Önkormányzat és a Kreatív Európa Alap támogatásával valósult meg - áll a közleményben.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:KőszeghyÉlet és Irodalom AlapítványTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés