Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Programok

Csokonai Attila dedikál a Kaposvári Könyvhéten június 8-án

2023.06.03.

A Kaposvári Könyvhéten dedikálja Csokonai Attila Szabadmatt című kötetét június 8-án, 14.30 órától – a helyszín: Kaposvár, Nagy Imre tér.

A Kaposvárhoz ezer szállal kötődő költő, Csokonai Attila dedikálja első szépprózai kötetét. A Szabadmatt elbeszéléséiben a kaposvári élethelyzeteket és helyszíneket felidéző leírások igazolják a költőnek gyermekkora városa iránt érzett szeretetét. Ám a könyv nemcsak Kaposvárról szól.  A novellák és elbeszélések felidézik a gyerekkor világát, amikor a nyári vakáció önfeledt focimeccsein kívül nem létezett más, a tipikus hetvenes értelmiségi sztorizása felidézi történelmünk kacskaringóit egy bimbózó szerelem tragikus végkifejletével, intellektusunkat pedig megbizsergeti a Pál utcai fiúk írója és József Attila találkozásának leírásával. És akinek még ennyi jó is kevés, az találkozhat Ferenc Ferdinánd szellemével, a Beszterce ostromának hőseivel 2016-ban, vagy felfedezheti a szerzővel Luis Buñuel és Rákosi Mátyás kapcsolódási pontjait.

Csokonai Attila várja a kaposváriakat a Nagy Imre téren, 2023. június 8-án, 14.30 órától


A szerzővel készült interjú idekattintva olvasható a Bookservice oldalán

Csokonai Attila költő, műfordító, szerkesztő

Kisbajom községben (Somogy megye) született 1951. január 12-én. 1974-ben a szegedi József Attila Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán szerzett magyar-német szakos középiskolai tanári oklevelet. Tanított, majd 1977 és 1992 között a Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadóban szerkesztő volt, 1998 óta a Könyvhét főszerkesztő-helyettese. Több mint két tucat német és holland kötetet fordított le magyarra, önálló kötetei:
Rastignac a Szabadság-hegyen (Kozmosz Könyvek, 1981)
InEdith (Fekete Sas Kiadó, 2001)
Dirádó (Fekete Sas Kiadó, 2006)
Hófehérke és a berlini fiúk (Kiss József Könyvkiadó, 2010)
Pilátus-park (Fekete Sas Kiadó, 2012)
Kígyókő (Napkút Kiadó, 2018)
Bunkerkeresők (Cédrus Művészeti Alapítvány, 2020)
Szabadmatt (Kiss József Könyvkiadó, 2022)Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés