Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Programok

Vadállatok – lemezbemutató koncert

2023.11.21.

Varga Katalin, a József Attila-díjas írónő bölcsődés, óvodás korú gyermekeknek szánt leporelló könyve a Vadállatok, 1966-ban jelent meg. A hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek gyermekszobáiban még fellehető volt a Boór Vera által gyönyörűen illusztrált könyv.

Tarján Veronika énekesnő az írónő unokája, és alkotótársa, a kiváló ütőhangszeres zeneszerző Mogyoró Kornél – a Fonogram-díjas Veronaki zenekar alapítói – az, elmúlt években négy albumban zenésítették meg az írónő legnépszerűbb műveit a Gőgös Gúnár Gedeont, a Mosó Masa mosodáját és a Tündérforgót. Mind a négy lemez nagy sikert aratott a hallgatók és a zenei szakma körében.

A most megjelent Vadállatok című album elsősorban a kisebb gyermekekhez (0-4) szól. A dalok hosszúsága a legfiatalabb korosztály figyelméhez igazodik.
A rövid négysoros erős zeneiségű versek a gyermekek által legjobban ismert állatokat jelenítik meg. A zeneszerző, Mogyoró Kornél zenéje gyönyörűen követi a prozódiát. Muzsikája az adott állat élőhelyére jellemző népzenei stíluselemek intuitív használatából, és a hangszerelés nagyon tiszta és érhető alkalmazásával teremti meg a zenei atmoszférát.

Az album előadói a Veronaki zenekar tagjai, ezúttal trió formációban adják elő az új zenei anyagot.
Szula Miklós pontos és gyönyörűen megformált gitárjátékkal segíti az új lemez megszólalását, Mogyoró Kornél változatos ütőhangszer parkjából, igazán izgalmas, más kultúrákat megidéző hangszerek szólalnak meg, Tarján Veronika, ének - előadó játékosságával szólítja meg a lemezt/koncertet hallgató közönséget. A Veronaki tábor gyerekei: A három zenészen kívül, gyerekek is megszólalnak az albumon. A Veronaki zenei-nyári tábor résztvevői is hozzáadnak ahhoz, hogy ez a lemez hiteles gyermeknyelven tudjon megszólalni.

A lemez megjelenés apropóján, a Móra Kiadó október elején újra kiadta, Tuza Edit illusztrációival a Vadállatok című képes könyvet. A könyvben QR kód segítségével is elérhető az online megjelenő kislemez, a Vadállatok.
Különlegesség, hogy a novemberi lemezbemutató koncertre a leginkább alkalmas helyen, a Fővárosi Állat és Növénykertben kerül sor. A produkció után, az előadásban elhangzott dalok állatszereplőit az állatkert túravezetője segítségével nézheti meg a kíváncsi közönség.
Az album videók linkje: https://lnk.to/Vadallatok
Esemény: https://www.facebook.com/events/255597733534166

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Móra 0618Kálvin 0607KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés